На Львівщині за 41 млн грн планують ремонт приміщення для переселенців

2349 0
В тендері вказано, що кошти на це виділять з місцевого бюджету. Водночас в Перемишлянській міській раді, яка оголосила тендер, кажуть, що збираються залучати іноземних інвесторів.
Фото: приміщення старої лікарні, яку планують реставрувати

Фото: приміщення старої лікарні, яку планують реставрувати

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування» Перемишлянської міської ради опублікував тендер на проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб в с. Дунаїв, що у Львівському районі. 

Вартість цього проєкту складає 41 млн 108 тис. грн, які виділять з місцевого бюджету. Підрядника не обрали, а аукціон на його визначення проведуть 9 листопада.

Завершити ж проєкт планують до кінця 2024 року. 

Читайте також: На Львівщині місця тимчасового проживання ВПО зможуть отримати компенсацію

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник очільника Перемишлянської міської ради Роман Репета, цього року на проєкт планують витратити лише 2,1 мільйони гривень, а решту залучатимуть від іноземних фондів та інших джерел, над пошуком яких зараз працюють. 

«В Перемишлянській громаді з початку повномасштабної війни зареєстровано 1730 біженців. З них на сьогодні постійно проживає в громаді 272 особи. Окремо одним з евакуаційним конвоїв в Перемишлянську лікарню прибуло 14 неповносправних осіб. Станом на 1 січня цьогоріч 8 осіб потребують постійного стороннього догляду та постійно перебувають в стаціонарі Перемишлянської ЦРЛ», – зазначив чиновник. 

Він додав, що проєктом передбачено облаштування 30-40 місць для проживання таких людей.

Нагадаємо, що на Львівщині за рахунок коштів нової обласної програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів відремонтують або збудують 23 об’єкти для внутрішньопереміщених осіб.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!