Хто будуватиме поштово-логістичний центр за 50 мільйонів доларів біля Львова

1776 0
Автоматизований сортувальний хаб площею 26 тисяч квадратних метрів біля Львова мають побудувати до кінця 2031 року.
Фото Укрпошти на вулиці Валовій у Львові

Фото Укрпошти на вулиці Валовій у Львові

«Укрпошта» провела тендер на будівництво сучасного поштово-логістичного центру на Львівщині. Тут змінять технологію обробки поштових відправлень та модернізують виробничий процес. Це дозволить пришвидшити обіг пошти, посилок та періодичних видань у західному регіоні України, наголосили у Львівській ОДА.

За умовами тендеру, автоматизований сортувальний хаб площею 26 тисяч квадратних метрів на відстані до 15 км від межі Львова мають побудувати до кінця 2031 року.

Територія об’єкту повинна мати закритий периметр зі стаціонарною металевою огорожею висотою 3 метри. Там має бути головна складська будівля із вбудованим адміністративним блоком, три контрольно-пропускні пункти, майданчики для стоянки легкового і вантажного транспорту, автотранспортний цех, майданчик під контейнери для сміття, автозаправка, а також критий майданчик «Шиномонтаж» та автомийка портального типу.

Прогнозована вартість будівництва хабу у Львові становила 52 мільйони доларів. Відбулися два варіанти тендеру – як інвестиційний договір на купівлю (ТОВ «ТЕТРА ІНВЕСТ» запропонувала 50 мільйонів доларів) та договір оренди із можливістю викупу (ТОВ «Тетра Інвест» та ПП «ГО-РА»).

У другому тендері ТОВ «Тетра Інвест» запропонувала побудувати центр за 46 млн доларів, а ПП «ГО-РА» – за 45 млн 999 тис. 999 доларів. Переможцем торгів обрали фірму із дешевшою пропозицією –  ПП «ГО-РА».

За даними платформи Youcontrol, підприємство створене 4 місяці тому. Основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, а також будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновницею та керівницею компанії є Світлана Цикун, мешканка Києва.

ПП «ГО-РА» зареєстроване 16 років тому у Винниках. Основий вид діяльності – агентства нерухомості, а також оптова і роздрібна торгівля. Бенефіціарним власником є Валерій Загурський. Він також раніше був керівником ТЗОВ «Гора девелоупмент», яким зараз володіє депутат облради від НРУ Богдан Гагалюк.

Наразі «Укрпошта» ще не підписала договір з підрядником на будівництво хабу.

Додамо, що створення нової сортувальної лінії європейського зразка поблизу Львова анонсували ще у 2016 році.

Христина Гоголь

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!