На Львівщині за рік пандемії стало ще більше безробітних

1187 0
Понад 58% безробітних мали вищу освіту. Більшість безробітних в області – жінки (62%).
Фото: Корреспондент.net

Фото: Корреспондент.net

Кількість безробітних на Львівщині, у порівнянні із минулим роком, збільшилась.  На початку квітня в області допомоги у працевлаштуванні потребували 27,1 тисячі безробітних, тоді як торік у цей час обласний центр зайнятості надавав послуги 15,1 тисячі осіб. Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, інформує пресслужба структури.

Читайте також: В Україні підвищили мінімальну допомогу з безробіття на час карантину

«Збільшення обсягів безробіття відбулося в усіх містах і районах області. Приміром, у Кам’янка-Бузькому районі майже в три рази, у Львові, Бориславі, Трускавці, Червонограді, Городоцькому, Жовківському, Сколівському районах – вдвічі», – зазначив він.

За його словами, по допомогу у пошуку роботи у центр зайнятості здебільшого звертались люди віком 55-59 років та 35-39 років. Понад 58% безробітних мали вищу освіту. Більшість безробітних в області – жінки (62%).

У центрі зайнятості також додають, що упродовж перших трьох місяців 2021 року в області налічувалося 14,7 тис. вільних робочих місць і вакантних посад, тоді як торік було на 6,0 тис. більше.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!