На Львівщині зафіксували найбільшу в країні популяцію бізонів

13667 0
Поселення зубрів базується на теренах Бродівського лісфонду.
Фото умовне/Ігор Гвоздецький

Фото умовне/Ігор Гвоздецький

На території Бродівського лісфонду зафіксували найбільшу в Україні популяцію бізонів біловезького підвиду, який вважається найбільшим за лінійними та ваговими показниками серед усього роду Bison. Про це повідомило державне підприємство «Ліси України».

«Умови поселення зубрів в лісфонді філії за кормовою базою та захисними властивостями мисливських угідь близькі до їхнього ареалу. Протягом всього зимового періоду працівники лісництв додатково забезпечують підгодівлю тварин, хоча зубри й самостійно добувають їжу за належної охорони», – йдеться у повідомленні. 

Диких зубрів на Львівщину завезли ще у 1980 роках із Литви. Наразі їхня чисельність сягає 114 осіб. 

Читайте також: У Львівському районі розпочали санітарний відстріл хижаків

Нагадаємо, що нещодавно у центрі Львова, на вул. Медовій, перехожі помітили лисицю.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!