На Львівщині загинули 54 людини у ДТП від початку року

598 0
На автодорогах області сталось 2485 дорожньо-транспортних пригод.
ФОТО: SHUTTERSTOCK.COM

ФОТО: SHUTTERSTOCK.COM

Станом на 3 квітня 2024 року на автодорогах Львівської області сталось 2485 дорожньо-транспортних пригод. З них 420 - дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 54 особи загинули та 572 були травмовані. Про це повідомили у поліції Львівської області. 

За даними поліції, основні причини ДТП такі:

  • порушенння водіями транспортних засобів правил маневрування,

  • перевищення дозволеної та безпечної швидкості руху,

  • недотримання дистанції,

  • порушення правил проїзду перехресть.

Окрема категорія виникнення ДТП – керування водіями транспортними засобами у нетверезому стані. Від початку року з цієї причини на автодорогах Львова і області сталось 63 дорожньо-транспортних пригоди, з них 18 - з постраждалими, у яких одна особа загинула та 32 особи отримали травми.

Читайте також: У ДТП з вантажівкою на Львівщині загинуло двоє людей

Поліція Львівщини вкотре закликає усіх учасників дорожнього руху - водіїв транспортних засобів та пішоходів, неухильно дотримуватись правил безпеки:

  • не перевищуйте дозволеної та безпечної швидкості руху, особливо за несприятливих дорожніх та погодних умов, а також у темну пору доби та за умов недостатньої видимості,

  • ретельно контролюйте ситуацію на дорозі та не відволікайтесь від керування транспортними засобами,

  • переходьте проїзну частину у призначених місцях та з дотриманням усіх заходів безпеки.

Нагадаємо, у 2023 році на дорогах Львівщини сталося 10 403 дорожньо-транспортні пригоди, у яких постраждали люди: 220 осіб (з них 18 дітей) загинуло, 2 656 осіб (з них 472 дитини) отримали травми різного ступеня важкості. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!