На Львівщині запрацювала комунальна молочна ферма

13357 0
Також ведуться перемовини про будівництво міні-молочного переробного заводу.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

Дрогобицька міська рада заснувала комунальну ферму «Тарком» у Лішні, на базі орендованих приміщень комплексу КСП «Лішнянське». Тут уже є 18 корів. У 2022 році планують збільшити поголів’я до 100 корів.

Читайте також: На Львівщині ветеран АТО вирощує екзотичну «солодку картоплю»

Новостворене підприємство займатиметься молочним виробництвом, а також вирощуванням сільськогосподарської продукції. Як стверджує міський голова Дрогобича Тарас Кучма, господарство «Тарком» має забезпечити громаду екологічною продукцією: молоком, сиром, сметаною та м’ясом. Тож окрім корів, у планах є розведення кіз та овець.

«Сподівають, що найближчим часом садочки нашої територіальної громади зможуть отримувати та годувати діток молоком із КП «Тарком», – каже Тарас Кучма.

Над створенням власного фермерського господарства роздумували тривалий час. Для цього розробили бізнес-план підприємства та вивчили досвід схожих структур, які вже функціонують в Україні. Зокрема, досвід ферми, що працює в с. Бугаївка, Ізюмського району Харківської області.

Читайте також: На Львівщині збудують інноваційний завод з переробки фруктів

Для комунального підприємства у Лишні виділили в користування 50 гектарів земель. На них облаштують пасовища для худоби.

Ще 120 гектарів земель «Таркому» передадуть у користування під вирощування кормових культур: 40 гектарів – під багаторічні трави (заготівлю сіна та сінажу), 20 га – під кукурудзу на силос, 20 га – під зернобобові (соя, боби), 40 га – під зернові культури (на комбікорми).

Паралельно ведуться перемовини з німецькими партнерами Дрогобича, які зацікавлені в інвестуванні коштів у механізацію підприємства та облаштування в Дрогобицькій громаді міні-молочного переробного заводу.

Фото: Дрогобицька міська рада

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!