На Львівщині затримали групу вимагачів, що збирали «данину» з перевізників

3105 0
За підозрою у вимаганні затримали трьох осіб, проте ще триває проведення обшуків та встановлення інших причетних.
фото ірини діденко

фото ірини діденко

Сьогодні, 30 травня, поліцейські й оперативники СБУ затримали групу осіб, яких підозрюють у вимаганні грошей у перевізників, які працюють біля пунктів пропуску на кордоні з Польщею «Краковець-Корчова» та «Шегині-Медика» та перевозять громадян мікроавтобусами на території України. Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко у себе на Фейсбуку.

За підозрою у вимаганні затримали трьох осіб, проте ще триває проведення обшуків та встановлення інших причетних. За словами прокурорки, таким чином вдалося запобігти «розбіркам» з перевізниками на Львівщині.

«З квітня триває слідство у кримінальному провадженні за фактами численних вимагань особами з кримінального середовища у перевізників «данини» за неперешкоджання їхній діяльності. Сьогодні зафіксовано чергову передачу коштів в сумі 2100 грн перевізником вимагачу. Тариф досить серйозний – 300 грн за кожного пасажира. Групи працювали біля кордону в Краковці та Шегинях», – йдеться в повідомленні.

Зараз у справі триває проведення 12 обшуків. Правоохоронці встановлюють усіх вимагачів, готують повідомлення про підозри і  клопотання про запобіжні заходи.

За даними поліції Львівщини, затримані особи вимагали гроші у перевізників, погрожуючи їм фізичною розправою, пошкодженням і знищенням майна. 30 травня правоохоронці затримали трьох учасників угруповання – мешканців Львова та Києва, віком від 28 до 47 років. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!