На Львівщині можуть запустити проєкт «Зелений кілометр» для утримання доріг

13826 0
Це українська адаптація американського проєкту Adopted highway.
фото: Укравтодор

фото: Укравтодор

На Львівщині планують реалізувати два масштабних проєкти, які стосуватимуться будівництва та утримування доріг. Про це під час ефіру Tvoemisto.tv «Велике будівництво». Звідки йдуть гроші на ремонт доріг Львівщини» повідомила директорка Команди підтримки реформ при Укравтодорі Олександра Азархіна.

Читайте також: Ремонтна кампанія у Львові. Які вулиці реконструюють і за скільки

Зокрема, з міжнародними партнерами опрацьовують проєкт «Зелений кілометр», у тому числі хочуть залучити Bloomberg. Це українська адаптація американського проєкту Adopted highway.

«У Сполучених Штатах Америки все відбувається так: є ділянка дороги, певна приватна компанія або громадська організація/публічна особа займаються додатковим утриманням цієї дороги: прибирає сміття, висаджує квіти, підфарбовує тощо. Такі проєкти хочуть робити по всій Україні на в’їзді до великих обласних центрів. Одним із перших розглядають Львів. Хочемо, щоби на дорогах державного значення з’явився цей «зелений кілометр», – каже вона.

Інший проєкт хочуть презентувати цього тижня з митницею. Йдеться про спільну роботу над прикордонною інфраструктурою.

«Ми скоординувалися з державною митною службою і тепер в нас є план оновлення контрольних пунктів пропуску і доріг до них. Це має бути дуже злагоджений процес, але тут ще треба правильно спланувати, щоб не виникало зайвих черг через ремонт. Із боку митниці документ вже погоджений», – додає вона.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Нагадаємо, що на початку жовтня на Львівщині розпочали підготовчі роботи на прикордонній дорозі КПП «Смільниця» – Старий Самбір. Однак основний обсяг робіт виконуватимуть вже з наступного року. Відремонтують 3 км прикордонної дороги. Вартість становить 2 млн євро. Також на Львівщині триває капітальний ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів, що її ремонтують за кошти Польщі. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!