На Львівщині зросла кількість госпіталізованих унаслідок Covid-19, є імовірність нової хвилі

4015 0
Восени може бути нова хвиля коронавірусної хвороби.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

За попередній тиждень на Львівщині виявили 25 випадків захворювання на коронавірус, з них два  у дітей. Водночас жодна людина не перебуває у реанімації. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко. 

«За цей тиждень дещо зросла кількість звернень за медичною допомогою. Також є більше людей, які перебувають на стаціонарному лікуванні, тобто в лікарні. Якщо раніше таких було 18 осіб, то зараз 30. Два тижні тому ми мали два летальні випадки унаслідок коронавірусу»,  каже вона. 

Читайте також: Які обмеження проти Сovid-19 не діють під час війни. Роз’яснення МОЗ

За словами головної епідеміологині Львівщини, оскільки зростає кількість випадків коронавірусу за кордоном, то в людей, які повертаються, також підверджують Covid-19. Є ймовірність, що восени буде нова хвиля коронавірусної хвороби. Крім того, зараз триває процес вакцинації, навіть є ті, хто звертається за четвертою дозою.

«Цей процес активно триває, хоча немає центрів масової вакцинації, як це було раніше. Проте пункти щеплень працюють, і тому є можливість всім отримати вакцинацію» додала вона.

Читайте також: Коронавірус не зник. Чому варто не забувати про вакцинацію

Нагадаємо, що в Україні офіційно дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти Covid-19 усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами. Окрім цього, дія сертифікатів про вакцинацію проти Covid-19 у «Дії» відображатиметься півтора року від дати щеплення. Термін продовжили, аби спростити перебування українців за кордоном під час війни.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!