На Львівщині збудують модульні котеджі та дві багатоповерхівки для переселенців

1363 0
Це квартири, орендарі яких згодом зможуть викупити їх у власність.
Фото:  Артем Лисогор

Фото: Артем Лисогор

На Львівщині збудують 231 квартиру для майже 700 мешканців Луганщини. Наразі понад сто тисяч родин не мають власного житла і не в змозі його придбати самотужки. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Загалом для переселенців з Луганщини збудують модульні швидкозбірні двоповерхові будиночки котеджного типу у Кам'янка-Бузькій громаді, дві багатоповерхівки – у Дрогобицькій, решту – у Дрогобицькій громаді, де під капітальне будівництво виділені земельні ділянки. Наразі очікують на оголошення тендеру на проведення робіт. Це квартири, орендарі яких згодом зможуть викупити їх у власність. 

Читайте також: У Львові зведуть центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні 

«Одним з найбільш оптимальних варіантів вирішення цієї проблеми є доступна довгострокова оренда із можливістю наступного викупу. Тому було прийняте рішення повернутися до Проекту міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов ВПО на Сході України», роботи в рамках якого були розпочаті ще у грудні 2021 у Сєвєродонецьку», – повідомив голова Луганської ОВА.

Нагадаємо, на Львівщині у межах проєкту запланували будівництво 3 житлових комплексів у Кам’янка-Бузькій та Дрогобицькій громадах, а також реновацію житла у місті Старий Самбір на базі недобудованої лікарні, у яких зможе проживати майже 1500 внутрішньо переміщених осіб.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!