На Львівщині збудують нову меблеву фабрику. Фото

21908 0
«Меблевий комбінат «Стрий» будує нову фабрику, щоб наростити потужності.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Виробник меблів із масиву деревини ТОВ «Меблевий комбінат «Стрий» разом із партнерами з Азербайджану побудує нову меблеву фабрику. Підприємство знаходиться у селі Гірне і спеціалізується на виготовленні стільців і столів – дубових та букових. Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: Київська фірма хоче збудувати на Львівщині завод енергетичних напоїв

У 2018 році власники заводу викупили величезні приміщення колишнього меблевого комбінату площею 10 тис. кв.м та повністю їх реконструювали. Закупили устаткування, інвестувавши у виробництво 140 тисяч євро. А згодом ще вклали 12,5 млн грн у додаткове обладнання, розповів Максим Козицький.

На заводі є шестиосьовий центр, який сам обробляє кожну деталь виробу, відточуючи її до міліметра. 

Сьогодні на підприємстві працюють 206 людей. Середня зарплата становить 10,5 тис грн. 

«Власники думають про нарощення виробництва. Разом з партнерами з Азербайджану вони будують поруч ще одну меблеву фабрику. Саме в Азербайджан експортують найбільше своєї продукції», – розповів голова Львівської ОДА.

За словами Максима Козицького, меблі стрийського комбінату замовляють також в Україні, Італії, Німеччині, Австрії, Швейцарії – загалом у 20-ти країнах. Торік компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів майже 10 млн грн податків, а за весь період діяльності – 32 млн грн.

Читайте також: Кохавинська фабрика на Львівщині збудує новий цех за 28 млн євро

За даними платформи Youcontrol.com, ТОВ «Меблевий комбінат «Стрий» зареєстроване у 2014 році. Директором комбінату є Віталій Афанасьєв, а власницею – Алла Лісовська, мешканка Києва, яка володіє 100% акцій (до липня 2018 року власником заводу була компанія ЛОНДАРІ ІНВЕСТ ЛТД).

Фото ЛОДА

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!