На Львівщині збили підозрілий дрон

31659 0
Правоохоронці проводять слідчі дії за цим фактом.
фото: яворівська міська рада

фото: яворівська міська рада

У Яворівській громаді правоохоронці збили дрон за заявою місцевого мешканця. Так, звернення про підозрілий безпілотник, що знімав в одному із населених пунктів громади, оприлюднив місцевий мешканець на гарячу лінію Яворівською міськради.

«Завдяки злагодженій роботі оперативної групи реагування, яка створена при Яворівській міській раді, безпілотний літальний апарат було ліквідовано. На даний момент правоохоронці проводять слідчі дії за даним фактом», – йдеться в повідомленні міської ради.

Читайте також: «Була загроза ракетної атаки». Козицький про повітряну тривогу на Львівщині

Окрім цього, мешканцям громади нагадують: коли ви помітили безпілотник, телефонуйте на гарячу лінію міської ради: 096 23 33 169.

Додамо, що на території Львівської області на час воєнного стану діє заборона на самовільний запуск безпілотників. Це буде вважатися шпигунством, якщо дрон виявлять. За порушення зловмисників притягатимуть до кримінальної відповідальності за ст. 109, ст. 110, ст. 111, ст. 112, ст. 113, ст. 114 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, напередодні українська протиповітряна оборона збила російський безпілотник типу «Форпост», який літав над Яворівським полігоном, потім заглибився на територію Польщі та повернувся український повітряний простір.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!