На Львівщині згоріла дерев'яна каплиця. Фото, відео

11665 0
У капличці, за попередньою інформацією, стався вибух.
Фото: Михайло Глов’як

Фото: Михайло Глов’як

У Стрию на вулиці Львівській згоріла дерев'яна каплиця парафії блаженного священомученика Йосафата Коциловського (УГКЦ). Про це повідомив отець Михайло Глов’як.
 
«Люди в нас сталось велике лихо, помоліться за нас. Згорів наш храм», – повідомив отець на своїй сторінці у Фейсбук.

Як розповіли Тvoemisto.tv у ГУ ДСНС Львівщини, до надзвичайників повідомлення про пожежу надійшло о 7.13 год. Загорання відбулось у капличці, розміром 25 на 7 метрів. За попередньою інформацією, тут стався вибух. Що стало його причиною, наразі невідомо. 

«Унаслідок вибуху сталось загорання. Вибух знищив стіну і пошкодив перекриття. Також постраждав церковний інвентар. Середина вся обгоріла, відновленню не підлягає. Капличка була дерев’яна. Припущень, що могло вибухнути немає. Газового опалення там не було», – розповів Тvoemisto.tv речник управління Віталій Туровцев.

На місці працюють правоохоронці.

Опіки отримав паламар, який на той час був усередині, проте він від госпіталізації відмовився.

До гасіння пожежі залучили 15 рятувальників зі Стрия та Моршина. Пожежу локалізували о 07:29 год і повністю ліквідували о 07:55 год.

Оновлено. Після випадку у Стрию оголосили про збір коштів на добудову храму парафії блаженного священомученика Йосафата Коциловського (УГКЦ), чия каплиця згоріла сьогодні вранці. Дерев’яну капличку збудували 12-13 років тому. Її прихожанами нині є сотня сімей. Пожежа цілком її знищила, відновлювати немає що, тому усі зусилля, ймовірно, спрямовуватимуть на добудову нової церкви поряд, яку почали зводити три роки тому. Аби завершити роботи, потрібно приблизно 2 мільйони гривень.

Вікторія Савіцька

Відео отця Михайла Глов'яка

Фото ДСНС Львівщини і парафії

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!