На Львівщині зупинили контрабанду з демонтованим етнобудинком

971 0
Контрабанду зафіксували у пункті пропуску «Шегині - Медика».
Фото: Львівська митниця

Фото: Львівська митниця

У пункті пропуску «Шегині - Медика» зупинили перевезення контрабандної деревини, яка могла демонтованим етнобудинком. Про це повідомила пресслужба Львівської митниці. 

«У напрямку «виїзд з України» прибуло дві вантажівки, які, згідно товаросупровідних документів, переміщували 40,3 м³ та 41,3 м³ деревини (лісоматеріали розпиляні уздовж, не стругані, не шліфовані і пиломатеріали обрізні хвойних порід - сосна звичайна). Продавцем деревини значилось одне з черкаських підприємств, покупцем – компанія, зареєстрована в Республіці Польща», – йдеться у повідомленні митників. 

За результатами експертної оцінки стало відомо, що вказана деревина тривалий час була в експлуатації, має ознаки природнього старіння, механічні пошкодження внаслідок демонтажу, штучні отвори і пази для з’єднання тощо. Відтак, це повністю суперечить даним, які вказані у митній декларації.

Також митники додають, що деревина такого типу має високу цінність за кордоном і може використовуватись для спорудження етно-будинків, які раніше могли бути демонтовані в Україні.

Наразі працівники склали адмінпротоколи, а деревину тимчасово вилучено до розгляду справ у суді.

Нагадаємо, що 25-річна мешканка Львівщини хотіла ввезти в Україну 200 мобільних телефонів сумарно на понад мільйон гривень.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!