На Львівщину перемістився український лідер з виробництва натуральної кави

55100 0
У перших числах квітня компанія планує працювати на повну потужність.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Після нападу РФ на Україну свій бізнес на Львівщину перемістив виробник натуральної кави – Gemini Espresso. За декілька місяців до війни компанія, яка розташована була у Броварах на Київщині, оновила свій виробничий парк, додала декілька ліній по фасуванню порційної кави і налагодила виробництво пакетованого чаю. Проте після повномасштабної війни була змушена переїхати і рятувати свій бізнес. 

«Уже почалися ракетні обстріли поблизу столиці за 1,5-2 км від нашого цеху. Прийняли рішення зберегти майно, людей та бізнес, а паралельно запустити у новому безпечному місці наше виробництво. Це було досить складне рішення, бо ми працювали на новій версії виробництва, якому 25 років, лише 7-8 місяців», – цитує генерального директора компанії Антона Мяновського пресслужба ЛОДА.

Читайте також: На Львівщину переїжджає один з найбільших в Україні виробник матраців

Перед переїздом компанія заповнила анкету евакуації підприємств із зони бойових дій. Власникам надали інформацію щодо можливих шляхів перевезення, сприяння у отриманні складських приміщень тощо. За словами Антона Мяновського, переїзд був складним, адже виробництво кави багатокомпонентне, а обладнання громіздке та потребує часу для демонтажу.

«Виробництво кави займає певний цикл, який потрібно пройти, щоб отримати фінальний продукт: кава обсмажується, відстоюється, потім фасується та відправляється на логістику. Враховуючи, що виробництво багатокомпонентне, ми розуміли, що одразу не маємо можливості забрати всі елементи нашої лінії і серце виробництва – ростер для обсмаження кави», – каже директор.

Деякі елементи виробництва важкі і громіздкі та потребують спеціального технічного обладнання для демонтажу та переміщення на іншу локацію. Через те, що поруч йшли бойові дії не було можливості знайти обладнання, яке б допомогло в демонтажі і транспортуванні. Так, менш як за тиждень інженери демонтували обладнання, а паралельно не припинялось виробництво кави.

Читайте також: Як переселенцю знайти роботу у Львові

Сьогодні із майже 200 працівників підприємства на Львівщину переїжджають 30. У перших числах квітня компанія планує працювати на повну потужність.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що понад 30 підприємств вирішили евакуюватися на Львівщину. Найбільше заявок від виробництв з Київщини та Харківщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!