На Львівщину прибули перші мешканці з підтоплених територій Херсонщини

3637 0
Фахівці консультативно-координаційних центрів всіх районів області перебувають напоготові.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Цієї ночі на Львівщину прибули перші люди, які евакуювалися з Херсонської області через підрив Каховської ГЕС. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Вони приїхали власним транспортом. Потребували лише консультативної допомоги. Масової евакуації у нашу область наразі нема. За розвитком ситуації у Херсонській області стежать на всіх рівнях. Якщо буде потреба, ми надамо прихисток всім, хто евакуюється у Львівську область», – зазначив Максим Козицький.

Водночас він повідомив, що волонтери медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова та фахівці консультативно-координаційних центрів всіх районів області перебувають напоготові.

Читайте також: Через підрив ГЕС у зоопарку Нової Каховки загинули майже всі тварини

Евакуйованим мешканцям, які потребують допомоги, варто телефонувати на Гарячу лінію Львівської області за номером 112, там нададуть усю необхідну інформацію. Для отримання гуманітарної, фінансової, юридичної чи психологічної допомоги, скерування на проживання, потрібно заповнити анкету.

Нагадаємо, що 6 червня близько 2.30 ночі російські окупанти здійснили підрив греблі Каховського водосховища. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!