Львівщина – серед лідерів областей, до яких релокувався бізнес

1083 0
До Львівської області переїхало 199 компаній.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

За півтора року від початку повномасштабного вторгнення станом на кінець вересня в Україні за програмою релокації у більш безпечні регіони переїхало 840 підприємств. З них до Львівської області перемістилось 199 компаній. Про це стало відомо з дослідження на ресурсі Опендатабот.

З усіх релокованих підприємств 667 вже працюють на новому місці.

Загалом за урядовою програмою підприємства можуть перевезти виробничі потужності з територій, що наближені або знаходяться у зоні бойових дій, до шістнадцяти регіонів країни. Найбільша частина бізнесів для нового місця роботи обрала Закарпатську та Львівську області – по 120 та 199 компаній відповідно. А найменш затребуваними виявились Одещина – лише 3 бізнеси, Житомирщина – 6 компаній та Кіровоградщина – 17.

Читайте також: Операція «Релокація». Як урятувати економіку України

Нагадаємо, що Захід України став прихистком для багатьох релокованих компаній. Щоби почути історії, те, як підприємцям вдалося тут влаштуватися, з якими проблемами і викликами вони зіткнулися, яких здобутків досягли, які потреби мають і як їх задовольнити, Tvoemisto.tv організувало відкриту дискусію «Врятувати економіку. Публічна дискусія про виклики та здобутки релокованого бізнесу на Львівщині» за участі представників релокованих підприємств, органів міської та обласної влади і бізнесу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!