На Львівській митниці змінять систему пропуску автомобілів

3743 2
На Львівській митниці планують розвантажити потік транспортних засобів, зменшити черги на кордоні та скоротити у часі процедуру проходження митного контролю та перетину кордону саме для автомобілів з українською реєстрацією. Про це повідомив начальник Львівської митниці Державної фіскальної служби Левко Прокіпчук.

З цією метою на пунктах пропуску через державний кордон України "Рава-Руська – Гребенне" та "Краківець – Корчова" запровадили експеримент щодо розмежування ліній руху легкових автомобілів з іноземною та українською реєстрацією.

"Здебільшого черги на митниці створюють транспортні засоби з іноземною реєстрацією. Вони удвічі перевищують кількість автомобілів з українськими номерами та перетинають кордон кожні 5 днів у режимі "транзит" відповідно до Митного Кодексу України. Це створює дискомфорт для водіїв, авто яких має українську реєстрацію, адже вони змушені чекати у загальній черзі. Щоб уникнути значного накопичення транспортних засобів як перед пунктом пропуску, так і на самому терміналі, запровадили такий експеримент", – зазначив Левко Прокіпчук.

Читайте також: Що можна перевозити через кордон. Правила України та Польщі

За словами начальника Львівської митниці ДФС, враховуючи моніторинг громадської думки щодо нововведень, більшість водіїв, автомобілі яких зареєстровані в Україні, прихильно ставиться до цього експерименту. "Після завершення експерименту, а саме у суботу, 23 січня, ми проаналізуємо всі пропускні операції та зробимо висновки. Думаю, що розглянемо можливість його втілення на постійній основі", – додав Левко Прокіпчук.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
19 Серпня, 2016 05:45
Михайло Прага Чому я повинен стояти в однiй черзi iз тими , що ро[***] кожних 5 днiв пересiчку, якщо я буваю два раза врiк в Украiнi?
18 Серпня, 2016 16:59
Гена експеримент що до укр.реестрацii та закордонноi залишився по даний час,але виконуэться!!!!! на митницi Рава-Руська,всi iдуть в перемiшку,10-20%укр.реестр.остальнi-закорд.мали б перед пунктом пропуску та з самого початку розподiляти по рядах!!!!!,а розподiляють тiльки на паспортному контролi,.!Для чого взагалi цi двi смуги????,якщо не виконують приняли на постiйнiй основi,якщо не виконують зобов'язань!!!!!?????
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!