На Львівській залізниці випробували український аналог Hyundai

3897 0
Протягом чотирьох днів на Львівській залізниці проводили випробування та обкатку нового приміського дизель-поїзда виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Фахівці перевірили можливості руху на ділянках з максимальними швидкостями, в тунелях, на гірських підйомах і спусках.
Фото: Львівська залізниця

Фото: Львівська залізниця

Дизель-поїзд випробовували на ділянках Львів - Чернівці, Львів – Тернопіль – Заліщики – Лужани – Коломия, Львів – Бескид – Воловець, повідомили у прес-службі Львівської залізниці.

Після завершення випробувань оцінку рухомому складу дав начальник Львівської залізниці Богдан Піх. Він запропонував обладнати у поїзді місця для перевезення велосипедів та лиж.

«Цей поїзд призначений для приміського сполучення, а отже хотілося б, аби виробники передбачили тут і місця для перевезення велосипедів та лиж, запропонували можливість формування поїзда різнокласовими вагонами, додали потужності дизелю для роботи у горах», — розповів Богдан Піх. Водночас начальник залізниці наголосив, що уже дав завдання підготувати список фахівців, які будуть готові для проходження спеціальних навчань та тренувань для роботи на цьому поїзді.

Приміський дизель-поїзд ДПКр2-001 виробництва ПАТ «КВБЗ» складається з трьох вагонів. Його конструкція дозволяє формувати склад поїзда найменше з двох, а найбільше – з п’яти вагонів. Експлуатаційна швидкість дизеля — 140 км/год, конструкційна — 154 км/год.

Вагони мають блоки крісел, які розміщені за системою 3 на 3 та тамбурні зони. В одному з головних вагонів є місця для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, також обладнано спеціальний підйомник та розширено туалетні кімнати.  Дизель-поїзд має притулено-розсувні двері: двостулкові та одностулкові.

Довжина три вагонного дизель-поїзда - 74 м, ширина кузова – 3,5 м. Кількість місць для сидіння – 267, загальна пасажиромісткість – 637 осіб. Дизель-поїзд обладнаний кліматичною системою, вакуумними туалетами закритого типу, системою відео спостереження, системою автоматичної діагностики роботи всіх систем, у тому числі автоматичного контролю нагрівання букс.

Для зручності пасажирів усі вагони обладнано системою відеоінформування, де є дані про швидкість руху, маршрут, температуру повітря, дату, час та відстань до станцій. 

Фото: Львівська залізниця

Раніше начальник Львівської залізниці Богдан Піх в ефірі tvoemisto.tv повідомив, що крім потягів Hyundai, за останні роки пасажирських поїздів не закупляли, однак у планах - закупити два приміські та два швидкісні потяги українського виробництва.

«За 23 роки незалежності України держава не закупила ані на 1 гривню нічого для залізничного транспорту. Та й ми перебуваємо весь час в такому жорсткому режимі зі сплати обов’язкових платежів до бюджету. Відтак, рухомий склад, яким ми зараз користуємося, досить зношений. 90% і більше – це вже все мало бути в брухті. Крім потягів Hyundai за останні роки пасажирських поїздів ми не закупляли, хіба три роки тому – купили один дизельний потяг приміського сполучення, який зараз працює на Івано-Франківській дирекції. Є плани оновлення рухомого складу – закупити два приміські та два швидкісні потяги українського виробництва. Також через місяць-два повинен пройти обкатку ще один поїзд українського виробництва», – сказав Богдан Піх. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!