На Личаківському кладовищі друзі та близькі навідують Героїв Небесної Сотні

24319 0
Цими днями минає три роки від спроби режиму Януковича криваво розправитися з учасниками Революції Гідності.

Загиблих на Майдані охрестили Небесною Сотнею. Більшість з них посмертно отримали нагороду «Герой України». Четверо Героїв Небесної Сотні знайшли спокій на Личаківському кладовищі: Юрій Вербицький, Володимир Бойків, Андрій Дигдалович та Богдан Ільків.

Родичі, друзі та небайдужі львів’яни безперервно приносять свічки та квіти на могили героїв та прибирають на їх.

Світлана, подруга героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича, пригадує, як напередодні загибелі Андрій їй наснився: «Я кинулася до телефона, почала дзвонити. Піднімається трубка. Я кажу: Андрій, ти живий? - Ні, я Андрій, але не той до якого ти дзвониш. Нашого Андрія вже більше немає…»

Лави Небесної Сотні поповнили 19 мешканців Львівщини: Бойків Володимир, Вайда Богдан, Варениця Роман, Вербицький Юрій, Дигдалович Андрій, Жаловага Анатолій, Жеребних Анатолій, Жеребний Володимир, Ільків Богдан, Корчак Андрій, Коцюба Віталій, Паньків Микола, Тур (Бльок) Іван, Топій Володимир, Точин Роман, Сеник Роман, Сольчаник Богдан, Ушневич Олег, Шилінг Йосип.

Читайте також: Львів вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Програма заходів

Підготували Петро Ткачишин та Вікторія Хорошун


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!