Київ

На метро «Вокзальна» оздоблення з комуністичною символікою прикрили деревяними щитами

618 0
Станція є пам’яткою містобудування та архітектури місцевого значення.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

На станції метро «Вокзальна» В Києві декоративні рельєфні щити з зображенням більшовицьких вождів, серпа і молота та іншої комуністичної символіки приховали щитами і з дерева. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Як зазначають у комунальному підприємстві, станція «Вокзальна» є нерухомим об’єктом культурної спадщини – пам’яткою містобудування та архітектури місцевого значення, витвором інженерного мистецтва, має охоронний статус та оберігається державою згідно із правовим статусом пам’ятки.

Підприємство направило всі необхідні листи та звернення для отримання дозволу на демонтаж із публічного простору декоративних рельєфних щитів, розміщених у середній залі станції «Вокзальна». Доки триває процедура узгоджень, прийнято рішення щодо тимчасового маскування цих об’єктів.

Нагадаємо,  Уряд прийняв рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників російському письменнику Олександру Пушкіну,  більшовицькому ватажку Миколі Щорсу, іншим російським і радянським діячам, а також могилу генерала армії Ватутіна в Маріїнському парку. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!