На місці колишнього садового кооперативу у Львові пропонують збудувати новий ЖК

3762 0
На рівні першого поверху з боку вулиці Пимоненка будуть комерційні приміщення, а також ЖК міститиме паркінг на 25 місць.
фото з візуалізацій на містобудівній раді

фото з візуалізацій на містобудівній раді

У Львові пропонують збудувати новий житловий комплекс з підземним паркінгом та приміщеннями громадського призначення на вул. Пимоненка. Йдеться про ділянку біля ЖК «Rubicon Premium», що розташована у Сихівському районі Львова і відноситься до зони Ж-2, згідно з зонінгом, поза межами історико-архітектурного ареалу. 

Як повідомив під час архітектурно-містобудівної ради головний архітектор AVR Development Володимир Йосипчук, нині на території колишнього садового кооперативу поступово з'являється вже більше багатоквартирного житла. 

Читайте також: У Львові, поблизу цирку, зведуть багатоповерхівку

«Поруч ЖК «Рубікон», що майже закінчений. І з іншого боку є індивідуальний житловий будинок. Довкола 4-6-поверхова забудова. Замовниками будівництва є фізичні особи, одну з ключових ролей відіграє власник індивідуального житлового будинку, який є співвласником однієї з ділянок. Тепер ці ділянки об'єднані через договір-суперфіцію у новий майбутній проєкт»,  пояснює архітектор. 

Фасади будинку будуть, за його словами, максимально лаконічними, поверховість становитиме 2-3-5 поверхів, загалом у ЖК заплановані 27 квартир та 25 паркомісць у підземному паркінгу. Архітектор додає, що у плані поверховості проєкт відповідає ЖК «Villa Magnolia», який є поруч, а з південного боку буде пониження до 2-3 поверхів.

Читайте також: У Львові поблизу краківського ринку збудують житло та офіси

Заплановані також комерційні приміщення на рівні першого поверху з боку вулиці Пимоненка. У будинку  по 2-4 квартири на поверсі, також є можливість доєднати тераси до деяких квартир. Водночас під час розгляду питання головний архітектор проєктів ДІПМ «Містопроекту» Петро Крупа зауважив, що перевищеною є щільність забудови, тому проєкт ще просили привести у відповідність до будівельних норм. Після погодження містобудівної ради проєкт винесуть на розгляд виконавчого комітету Львова.

Нагадаємо, що в мікрорайоні вже є житловий комплекс «Villa Magnolia», ЖК «Rubicon Premium», ЖК «HYGGE». Окрім цього, на розі вулиць Пимоненка та Пасічної «Мальтійська служба допомоги у Львові» планує збудувати шість житлових секцій з відкритими терасами на дахах. 

Ольга Коваль

Скріншоти з візуалізацій під час презентації проєкту на архітектурно-містобудівній раді


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!