На насосній станції у Львові встановлюють нове автономне обладнання

1757 0
Це дасть можливість покращити якість водопостачання та заощадити чверть мільйона гривень на рік.

На насосній станції «Північна-35» встановлюють нове автономне обладнання, це дозволить заощаджувати чверть мільйона гривень на рік, повідомляє ЛМР.

Зазначається, що вже протягом кількох тижнів на насосній станції по вул. Щурата триває демонтаж старого та встановлення нового насосного обладнання. Нова установка дасть можливість покращити якість водопостачання для містян, адже не буде зупинок і поломок у її роботі, та заощаджувати понад 3100 кВт/год щомісяця, а це – чверть млн грн економії на рік при зростаючому тарифі на електроенергію.

«Старі насоси були дуже енергозатратними. Середньомісячне електроспоживання ВНС зараз – 8960 кВт/год, після реконструкції становитиме 5856 кВт/год. Окрім того, старе обладнання потребувало постійної участі людей, зокрема для відривання засувок і часто виходило з ладу. Труби, запірна арматура за понад 20 років поржавіли та зазнали корозії», – розповів начальник ВНС Орест Баглай.

Зараз на насосній станції «Північна-35» силами ремонтно-експлуатаційної дільниці №7 «Львівводоканалу» встановлено сучасну насосну установку «Willo», що складається з 3 насосних агрегатів потужністю 5 кВт кожний. Замінюється трубопровід на території насосної станції і уся запірна арматура.

Після завершення реконструкції насосна станція працюватиме повністю в автономному режимі, що зменшить її експлуатаційні витрати. А нова насосна установка дозволить заощаджувати понад 3100 кВт/год щомісяця, а це – чверть млн грн економії на рік при зростаючому тарифі на електроенергію.

Та найголовніше у реконструкції «Північної – 35» – це можливість покращити якість водопостачання для містян, адже не буде зупинок і поломок у її роботі.

Насосна станція «Північна – 35» була введена у експлуатацію в 1999 році для подачі води у райони вулиць Щурата – Лінкольна та приватного сектору довкола.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!