Київ

На Оболоні до кінця весни закрили один з тролейбусних маршрутів

514 0
Тролейбус не ходитиме у зв’язку з будівництвом розв’язки на Богатирській.

У Києві до кінця травня припиниться рух тролейбусного маршруту №32. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації із посиланням на Департамент транспортної інфраструктури.

З 12 квітня, і до 31 травня рух тролейбусів маршруту № 32 буде закритий. Натомість маршрутом тролейбуса № 32 тимчасово курсуватиме автобус № 32-ТР "Вул. Північна — вул. Сошенка".

Зазначається, що зміни в роботі пасажирського транспорту пов'язані з реконструкцією транспортної розв'язки на перетині вулиць Полярної та Богатирської.

Нагадаємо, проїзд по Оболонській транспортній розв'язці планують відкрити до Дня Києва. У вересні проєкт планують повністю завершити.

Як ми писали, у травні 2023 року «Київавтодор» провів тендер на будівництво багаторівневої розв’язки на перетині вул. Богатирської і Полярної. Вартість робіт була оцінена у 1,315 млрд грн, а в результаті сума тендеру знизилася до 1,298 млрд грн. (-1,3%).

Втім, на вимогу державної аудиторської служби, яка перевіряла цей тендер, було опубліковано експертний звіт  з якого вдалося дізнатися як технічні деталі проєкту, так і справжню вартість, яка ще до початку будівництва зросла до 1,981 млрд грн.

Згідно з проєктно-кошторисною документацією, на перетині двох магістралей зводять розв’язку типу «неповний листок конюшини». Її проєктна пропускна спроможність – 11 200 авто/годину. Світлофор на перехресті приберуть, що дозволить зменшити затримки на транспортному вузлі.

У рамках реконструкції на перехресті зведуть новий 6-смуговий шляхопровід завдовжки 125 м. Ним здійснюватиметься проїзд із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра.

На шляхопроводі виділять смуги для руху громадського транспорту. Також на розв’язці з’являться велодоріжки загальною довжиною близько 2,8 км.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!