Київ

На Оболоні стартувало будівництво приватної IT-школи

1478 0
В Облонському районі на проспекті Володимира Івасюка, 10-в, розпочалось будівництво загальноосвітньої приватної школи з поглибленим вивченням IT наук.

На території освітнього комплексу, загальною площею 9 000 квадратних метрів, передбачено будівництво бомбосховища, спортивного комплексу, дитячої початкової школи та наукових лабораторій, інформує сайт Київради.

Новозбудована школа буде розрахована на 900 дітей.

Наразі заявлений об‘єм інвестицій понад 15 мільйонів доларів, які надійдуть впродовж наступних двох років. 

У пабліках публікують також інші фото з місця будівництва.

Забудовником виступає ТОВ «АР ОСВІТА», власником якого вказана мережа приватних шкіл IT step school (приватний заклад загальньої середньої освіти "ІТ Степ Скул Київ"). 

Примітно, що “АР Освіта” виграла інвестиційний конкурс КМДА ще наприкінці 2017-го. У листопаді 2021-го Оболонська райдержадміністрація затвердила проект будівництва. Щоправда, у документах було зазначено, що школу будуть на 700 місць, на це потрібно 20,5 місяців. Передбачено також будівлю дитячого садка на 80 міст.  

На момент заснування в 2017-му “АР Освіта” належала шведській інвестиційній компанії EastCapital, співзасновником та керуючим якої виступав ексміністр Айварас Абромавічус. В травня 2021-го новим власником компанії через IT step school став Дмитро Демченко. 

 

ТЕГИ: Оболонь

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!