Київ

На Оболоні в Києві оновлюють лінію електромережі для 10 тисяч домівок

610 0
Стара лінія прослужила майже 50 років

На столичній Оболоні замість старого кабелю прокладають нову лінію електропередачі. Про це інформує  компанія «ДТЕК Київські електромережі».

Енергетики прокладають нову, більш потужну лінію протяжністю понад 1,5 км замість кабелю 1975 року. Як зазначають у компанії, після модернізації 62 багатоповерхівки, 3 школи, 8 дитсадків, медичні та освітні заклади, розташовані в Оболонському районі, отримають більш надійне джерело електропостачання.

Таким чином, нова лінія забезпечить електрикою понад 10 тисяч домівок киян. Попередня мережа була прокладена майже пів сторіччя тому.

Реконструкцію кабельної лінії планують завершити до кінця року. На ці цілі передбачили понад 10 мільйонів гривень. Роботи виконуються за кошти інвестиційної програми компанії, уточнили у ДТЕК.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!