На одному з перехресть у Львові облаштували нові світлофори

3006 0
Йдеться про перехрестя вулиць Пекарська – Тершаковців.
фото: львівавтодор

фото: львівавтодор

У Львові на перехресті вулиць Пекарська – Тершаковців модернізували світлофорний об’єкт. Зокрема, там демонтували старе обладнання, облаштували нові світлофори, встановили та підключили дорожній контролер, замінили старі опори та консолі, проклали нові кабелі тощо. Також додатково на цьому об’єкті впровадять світлофорне регулювання для велосипедистів. Про це поінформували в ЛКП «Львівавтодор».

«Після капітального ремонту вул. Пекарської на цьому перехресті з’явились велосмуги, а отже виникло питання, як тут безпечно організувати рух для велосипедистів. Вирішити це питання дозволить світлофорне регулювання. Найближчим часом буде змонтовано велостійку з кнопкою виклику велосипедної фази. Ввімкнення зеленого сигналу для велосипедистів дозволить безконфліктно проїхати це перехрестя», – пояснив заступник директора ЛКП «Львівавтодор» з безпеки дорожнього руху Роман Кіндер.

Читайте також: «Зелені хвилі» на львівських вулицях. Що це і як працює

Додамо, світлофорний об’єкт на вул. Пекарській – Тершаковців підключений до автоматизованої системи керування дорожнім рухом, що дозволяє цілодобово в режимі реального часу стежити за його роботою, оперативно реагувати на аварійні ситуації, дистанційно переналаштовувати.

Нагадаємо, врахувавши побажання мешканців, на вулиці Княгині Ольги, біля ЖК «Добра оселя», змінили роботу світлофорів на регульованому переході через трамвайні колії. За відсутності трамваїв, на переході через колії для пішоходів завжди буде зелений сигнал. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!