На озеро у Стрийському парку повернулися лебеді

1614 0
Поки у парку залишатиметься лише пара птхів.
Фото: Олена Мазурик

Фото: Олена Мазурик

На озеро у Стрийському парку у Львові повернули лебедів. Птахи перебували у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі, що на вул. Кубанській. 

«З 19 березня лебеді вже перебувають на озері. Протягом 4 місяців вони зимували під наглядом фахівців у центрі. Наразі ми повернули лише пару лебедів, бо за порадою орнітолога, хочемо надати їм можливість погніздуватися. У нас це вдається, адже пара вже почала гніздуватися і ми сподіваємося, що все вдасться», – пояснила керівниця Стрийського парку Олена Мазурик у коментарі Tvoemisto.tv.

Загалом на озері було 6 лебедів, проте наразі у парку залишатиметься лише пара.

Нагадаємо, що  три роки тому озеро у Стрийському парку обладнали спеціальною системою, що не дає йому цілком покритись кригою. Із того часу на водоймі могли зимувати четверо лебедів, які живуть там. Раніше лебедів забирали зимувати до приватних обійсть. 

Для довідки

Лебеді належать до водоплавних птахів родини качкових. Кровообіг птахів  відбувається таким чином, що вони не мерзнуть навіть за сильного морозу, можуть сидіти на кризі, не відчуваючи дискомфорту. Складніше їм перенести голод взимку. Природним кормом для лебедів є рослинна їжа, рідше – риба і земноводні, дрібні безхребетні, молюски, комахи. А ось від хлібу в птахів може початися ентерит – запалення слизової оболонки тонких кишок.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!