Київ

На Печерську розбирають фундамент палацу Кирила Розумовського, — Перов

535 0
Сам палац був деревʼяним і на момент будівництва будівлі Інженерних служб у 1853 році був втрачений

Фундамент будівлі інженерних служб Київської фортеці 19 століття на Печерську розбирають під виглядом ремонту. Про це пише активіст Дмитро Перов. 

«На вул. Мазепи, 3-в, у Печерському районі Києва киплять будівельні робити. Розбирають будівлі Інженерних служб Київської фортеці, 1853 р. Будинки є складовою фортифікаційного комплексу Микільської брами, більш відомої сьогодні за проєктом реновації Арсенальної площі», - написав він у Facebook.

Перов пояснив, що будівля інженерних служб була побудова на мурованих фундаментах палацу останнього Гетьмана України — Кирила Розумовського. Сам палац був деревʼяним і на момент будівництва Інженерних споруд був втрачений.

За словами Перова, ТОВ «Собі» отримало дозвіл на проведення капітального ремонту, у межах якого зносить будівлі, розбирає фундаменти і вже розпочало нове будівництво.

«Звісна річ, що ніхто на таку дичину не міг дати дозволу – центральний історичний ареал, охоронна археологічна зона пам’яток і зона охорони пам’яток», – наголосив Перов.

Увечері 14 березня Національна поліція зупинила роботи. Активісти написали відповідні заяви.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!