На перехресті Бандери – Чупринки у Львові облаштували дощовий садок. Фото

3610 0
На роботи витратили 8,2 тис. грн.
Фото: ГО "Плато"

Фото: ГО "Плато"

На перехресті вулиць Бандери та Чупринки у Львові озеленили модерністичну стіну та облаштували перший у місті дощовий садок.

Біля стіни висадили саджанці плюща та дівочого винограду, які з часом сприятимуть вертикальному озелененню стіни для її захисту від перенагрівання, генерування додаткового затінку і забезпечення більшого зволоження простору. Також тут створили багаторічну квіткову композицію, в якій, завдяки вибудованій багатошаровій дренажній системі, збиратимуть та затримуватимуть опади із покрівлі будинку на вулиці Бандери, 15. 

Цей проєкт намагалися втілити завдяки громадському бюджету, але він не зібрав необхідну кількість голосів мешканців. Тож гроші збирали серед львів’ян. Активістам удалось зібрати 8,2 тис. грн, звіт про використання яких можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!