У межах реконструкції перехрестя Чорновола – Під Дубом у Львові зрізали тополі

3936 0
Кошти для зелених насаджень повинні виділити додатково, оскільки в цій сумі вони не передбачені.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

На перехресті пр. Чорновола – вул. Під Дубом обмежили рух транспорту і розпочали розширення проїзної та пішохідної частин. Для цього зрізали тополі, які не дозволили б розширити дорогу. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив директор ЛКП «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід. 

  

«Ці тополі вже старі. Перш, ніж обрізати, їх обстежували. Насправді, безпека пішоходів значно важливіша, ніж дерева, тому нам довелося їх забрати», – каже Олег Шмід. 

За його словами, час від часу усі дерева потрібно замінювати та висаджувати нові. 

Читайте також: На перехресті Чорновола – Під Дубом обмежили рух. Як об’їхати

«Місто має регулювати цю діяльність, бо часом дерева можуть заважати реалізації проєкту. Проектант завжди повинен думати, чи обов’язково зрізати насадження, але в цьому випадку така необхідність була», – додає він. 

За проєктом, завдяки зрізанню дерев можна буде розширити тротуар і перемістити підпірну стінку. Оскільки ґрунт вищий за тротуар і дорогу, то під час дощу може бути зсув. 

«Для того, аби запобігти зсувам, влаштують стінку, тобто паркан з міцною основою і металевим покриттям зверху, щоб ніхто не зміг перелазити», – каже керівник Галицької райадміністрації Андрій Зозуля. 

Загалом на реалізацію проєкту виділили 544 тисячі грн, однак за ці кошти зроблять розширення тротуару і антикишеню з іншого боку перехрестя для того, щоб там не могли паркувати автомобілі. Кошти для зелених насаджень повинні виділити додатково, оскільки в цій сумі вони не передбачені.

Нагадаємо, що проїзд на перехресті обмежили, однак на рух громадського транспорту ці роботи не вплинуть. Для безпеки руху пішоходів поставили обгороджувальну стінку й дорожні знаки про об’їзд.  

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!