На Підзамче взялися за створення мультимедiйного маршруту району

1418 0
Також залучать технологію доповненої реальності (AR).

У Львові створять мультимедійний маршрут Підзамча у форматі мобільного додатку. Як повідомили в громадській ініціативі «Підзамче. Нарешті!», на зустрічі мешканців та працiвників району розпочали включати в маршрут їх історії, думки та сюжети.

Попередньо маршрут складатиметься із десяти точок. Додаток міститиме візуальну, аудіо- та текстову частину (автором cценарiю стане письменник Петро Яценко). Також залучать технологію доповненої реальності (AR).

«Перша зустріч експертної групи була присвячена головним чином історіям та важливим сюжетам минулого, які ми обирали на конкретні місця», – каже куратор експертної групи, координатор історичної частини проєкту, літератор, поет та перекладач Остап Сливинський.

Зокрема, за його словами, виокремили: заснування міста та ремісничі спільноти, початки книгодрукування, розвиток «парової» промисловості, робітничі рухи та соціальний захист, світське та релігійне життя національних спільнот, митці та мистецькі середовища Підзамча в минулому, а також промислова маргіналізація району в радянський та пострадянський час.

Остап Сливинський запевняє, що голоси усіх експертів/-ок були особливими і додавали нову перспективу до загальної картини.

На зустрічі мешканців та працівників Підзамча гості ділилися власним баченням району, дискутували про його межі та апробовували обрані експертами точки, додаючи свої.

Працею над мультимедійним маршрутом хочуть також зблизити людей, що живуть та творять на Підзамчі. За словами організаторів проєкту, акцентуванням на середовищі та спілкуванням хочуть сприяти новій традиції взаємодії у громаді.

«У мене море хороших вражень. Я із задоволенням вислухала думки людей про межі Підзамча і взяла участь у дискусії. Багато молодих людей, які мешкають у нашому районі, долучаються до проєкту. Я цим тішуся і впевнена у розвитку Підзамча», – каже мешканка Підзамча Марія Малетич.

Зустрічі та ініціативу «Підзамче. Нарешті!» організовують за підтримки Українського культурного фонду. Над ініціативою працює громадська організація «Львівський культурний центр» у партнерстві з Центром соціальних інновацій, Палацом Гната Хоткевича та офісом «Львів – місто літератури ЮНЕСКО».

Щоб долучатися до наступних подій, мешканців та працівників Підзамча просять реєструватися за посиланням або за телефоном +38063 582 8552 (номер активний з 11.00 по 18.00).

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!