На Південнобузькому напрямку росія намагається стримати просування ЗСУ, – Генштаб

1081 0
Після невдалих штурмів на Краматорському, Бахмутському та Південнобузькому напрямках окупанти відійшли.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Російські війська вели штурм на кількох напрямках, проте успіху не мали. На Бахмутському напрямку бої тривають. Водночас на Південнобузькому ворог намагається стримати просування українських військових. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

Так, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. Росіяни обстріляли райони Миколаївки, Товстодубового, Волфиного, Сеньківки та низки інших населених пунктів. Крім того, періодично здійснюють повітряну розвідку позицій сил оборони в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

Читайте також: Від початку війни львівські зенітники збили 32 крилаті ракети та 8 БПЛА

На Харківському напрямку агресор здійснював вогневе ураження із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, зокрема в районах населених пунктів Харків, Чугуїв, Шевелівка, Краснопілля та багатьох інших. За допомогою наведених через водні перешкоди понтонних переправ намагається покращити логістичне забезпечення своїх підрозділів.

На Слов’янському напрямку окупанти здійснювали вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Норцівка, Богородичне, Долина, Чепіль, Велика Комишуваха, Адамівка, Мазанівка, Гусарівка та інших.

На Краматорському напрямку, за інформацією Генштабу, зафіксовано обстріли неподалік Кривої Луки, Закітного, Спірного, Григорівки, Тетянівки та інших населених пунктів. Ворог завдав авіаудару біля Серебрянки. Крім того, активно задіював БпЛА. Вів штурмові дії в районі населеного пункту Верхньокам’янське, але успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку росія обстріляла цивільну інфраструктуру, зокрема в районах Бахмута, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Покровського та Нью-Йорка. Вела стрілецькі бої в районі населеного пункту Соледар, але успіху не мала. Війсськові рф провели розвідку боєм біля Семигір’я. Однак зазнали вогневого ураження та втрат і відійшов. Наразі в районах Семигір’я та Кодеми тривають бойові дії.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог систематично обстрілює цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Піски, Времівка, Красногорівка, Мар’їнка, Карлівка, Опитне, Вугледар, Гуляйполе, Кам’янське та низки інших. В районі Павлограда зафіксовано ворожий БпЛА.

Читайте також: Росія не здатна захопити Одесу з моря, – британська розвідка

У Генштабі зазначають, що на Південнобузькому напрямку основні зусилля російські окупанти зосереджують на недопущенні просування українських військ. Ворог, для ведення повітряної розвідки, активно використовує БпЛА. Здійснив систематичні обстріли біля Осокорівки, Трудолюбівки, Токаревого, Киселівки, Партизанського, Кавказа, Лозового, Прибузького, Поляни та Лупаревого. Завдав авіаударів біля Любомирівки та Новомиколаївки. Також окупанти вели штурмові дії в районі Білогірки, проте успіху не мали та відійшли.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує виконувати завдання з ведення розвідки, ракетних ударів по обʼєктах на території України, а також блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!