У Львові розпочинають археологічні дослідження перед будівництвом готелю на площі Міцкевича

3483 0
Ця територія вже багато років пустує.
фото: рятувально-археологічна служба

фото: рятувально-археологічна служба

На вул. Міцкевича, 9 розкривають раніше досліджені фрагменти Високого муру та дороги, що прилягала до нього. Пізніше ці фрагменти мають музеєфікувати та експонувати. Про це повідомили у Науково-дослідницькому центрі «Рятівна археологічна служба».

Зазначається, що ці роботи виконуватимуть на замовлення ТОВ «Центр розвитку нерухомості», що збирається будувати там готель.

Читайте також: Площу Ринок спланували не поляки. Як у Львові археологи розвінчують міфи та шукають артефакти

Додамо, археологічні дослідження на пл. Міцкевича, 9 проводили у 2005-2006 та 2013-2014 роках. Одне з найцікавіших відкриттів – добре збережені залишки першої лінії оборони середньовічного Львова – Високого муру, будівництво якого розпочали ще у XIV ст., та міської дороги, що йшла попри нього. Вона була вимощена з каменю та прилягала до муру з внутрішньої частини середмістя Львова.

Нагадаємо, що у лютому міська рада дозволила ТОВ «Центр розвитку нерухомості» збудувати у центрі Львова 25-метровий готель. У 2005 році підприємство, що належить Віталієві Антонову – власнику ПАТ «Концерн Галнафтогаз» (заправки «ОККО»), придбало цю ділянку у «Львівнафтопродукту». Досі тривали суди зі Спілкою художників, що орендувала приміщення у вже зруйнованому будинку та оформила право власності на деякі з них. У 2006-2007 роках право власності скасували через суд.

Забудовник має провести міжнародний конкурс, як того торік вимагала Львівська обласна спілка архітекторів. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!