Політична реклама

На початок жовтня львів'янам обіцяють "бабине літо"

1401 0
Упродовж 4-8 жовтня на території України передбачається формування антициклону, зони високого атмосферного тиску.

Це означає, що впродовж цього періоду переважатиме ясна сонячна погода, повідомляє Zaxid.net із посиланням на синоптика Opogode.ua Наталку Діденко. Окремі опади можливі, але вони будуть у меншості.

Температура повітря передбачається не зовсім високою, але буде досить тепло: упродовж дня в межах +8 +14 градусів. На Закарпатті та крайньому півдні ще трохи тепліше – до +16 +20 градусів.

Однак ночі очікуються холодними, місцями можливі заморозки 0-3 градуси.

Синоптики нагадують, що метеорологічною ознакою бабиного літа є саме стійкий антициклон, тобто масштабна зона високого атмосферного тиску, який приносить суху і теплу погоду. Розрізняють молоде і старе бабине літо. Молоде зазвичай триває від кінця серпня до початку вересня, ну а старе приходить наприкінці вересня або на початку жовтня. Ночі під час такого бабиного літа вже свіжі, іноді навіть бувають невеликі заморозки. Вдень же зазвичай буває комфортна температура повітря, ясне і сонячне небо, слабкий вітер або штиль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!