Київ

На Подолі в Києві аби не ремонтувати, зносять модерністську альтанку

729 0
Депутатка Ксенія Семенова запропонувала киянам відремонтувати альтанку «за гроші».

На Подолі демонтують модерністську альтанку. Про це  повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Біля альтанки з’явилося повідомлення, що її демонтують до кінця червня у зв’язку з аварійним станом нібито численні скарги мешканців прилеглих будинків.

Семенова запропонувала киянам відремонтувати альтанку «за гроші».

Альтанка розташована на вулиці Костянтинівська, 56. У спільноті Ukrainian Modernism пояснюють, що вона є частиною експериментальної житлової забудови 1984-1992 років біля метро «Тараса Шевченка» за проєктами архітекторів Юрія Шалацького, Георгія Духовичного, Тетяни Лазаренко, Леоніда Мороза та Ігоря Шпари.

Альтанку вже намагалися знесли в 2020 році, але роботу зупинили внаслідок спротиву місцевих мешканців, які викликали поліцію. Споруду хотіли демонтувати через скарги деяких мешканців на незадовільний стан і те, що в ній іноді п’ють алкоголь.

У спільноті Ukrainian Modernism стверджували, що не було жодної експертизи альтанки, громадських обговорень чи попередження про її знесення.

Утім, за десять хвилин комунальники встигли знести половину споруди, стверджують активісти.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!