Компанії депутатки облради дозволили збудувати житловий комплекс у Львові. Що там буде

4553 0
У підземному паркінгу буде 231 місце, у наземному – 19.
Фото:лмр

Фото:лмр

У Львові на вулиці Промисловій, 50, 52 планують збудувати багатофункційний комплекс нежитлових та житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією і даховою котельнею. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 4 серпня, під час засідання виконкому Львівської міської ради.

«Йдеться про ділянку, яка станом на сьогодні є порожньою, вона виконувала складські торговельні функії, та протягом останнього часу її використання було неефективним. Планується формування повноцінної нежитлової нерухомості з обслуговуванням населення району та офісними приміщеннями. Будуть також і житлові квартири. Пропонується формування вуличного простору, який буде без автомобілів», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За його словами, проєкт передбачає будівництво 312 квартир. У підземному паркінгу буде 231 місце, у наземному – 19. Комплекс будуватимуть на земельних ділянках площею 0,48 га, 0,44 га, 0,20 га та 0,0002 га. Він вміщатиме 5 будівель висотою 25,6 м, 31,6 м, 25,4 м, 51,3 м, 25,4 м, 26,1 м, 32,1 м та 9,3 м. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 35 %. 

Читайте також: Між Городоцькою та Голубовича у Львові збудують житловий комплекс

Представник компанії-забудовника зазначив, що пріоритетом є підземні сховища, які виконуватимуть функції споруди подвійного призначення. Проблемою є високий рівень підземних вод, тому будівництво ще одного підземного поверху паркінгу неможливе. Відтак, забудовник вирішив додатково розмістити на земельній ділянці 19 паркомісць, щоб їхня кількість відповідала кількості квартир. 

«Ми забрали гостьові паркомісця на вулиці Промисловій з фасадної частини та розмістили їх у тильній частині. Оскільки поряд є наш комплекс, то ми можемо ще розмістити паркомісця. Упродовж останніх років ми запроваджуємо опцію внутрішньобудинкових територій без авто. Там є вбудовані дошкільні навчальні заклади та місця для соціальної інфраструктури. Йдеться про аптеку, магазин, перукарню, пральню», – підкреслив він.

Читайте також: Суд зобов'язав знести недобудовану 5-поверхівку на вулиці Судовій у Львові

За словами міського голови Львова Андрія Садового, рішення щодо правил забудови прийняли із умовою, що 1% від вартості будівництва має бути інвестований у сучасне мистецтво, яке має бути розташоване у будинку або на його території. Проте представник компанії заявив, що це погоджуватимуть під час прийняття проєкту благоустрою території. Окрім того, забудовник зобов'язався долучитися до розвитку території ЛКП «Лев».

Містобудівні умови та обмеження видали ТЗОВ «Молоток», зареєстроване у Львові з 2016 року, займається виробництвом металевих дверей і вікон та оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Власником фірми є громадянин США Пітер Крістофер Фусскас. Керівником компанії є дружина власника, депутатка Львівської обласної ради Тетяна Бей. Вона є депутаткою Львівської облради двох скликань. У 2015 році була обрана від «Громадянської позиції», а у 2020 році – від «За майбутнє». За даними YouControl, вона є співвласницею фірм «Форелька» та «Медбуд-Леополіс», а також має свій благодійний фонд.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!