На проспекті Свободи у Львові розпочали ремонт алеї. Фото

2792 0
Ремонт алеї розпочали з демонтажу бетонної плитки.
фото ЛМР

фото ЛМР

У Львові розпочалися підготовчі роботи з ремонту проспекту Свободи, від пам’ятника Тарасу Шевченку до статуї Матері Божої та облаштування площі Марійської, повідомляє прес-служба ЛМР.

«Зараз розпочалися роботи з демонтажу бетонної плитки на алеї проспекту Свободи (біля перетину з вул. Гнатюка). Бетонну плитку буде замінено на гранітну. Аналогічні роботи буде проведено на пр. Свободи біля «Гранд Готелю». Також підрядник розпочав підготовчі роботи на пл. Марійській», – повідомив начальник відділу комунального господарства Галицької РА Ігор Савка.

Читайте також: У Львові розпочали ремонт Органного залу

Вартість робіт становить 8,5 млн. грн. Проектом передбачена заміна бетонного покриття на гранітне вздовж алеї на тротуарах, зокрема на ділянці від вул. Гнатюка, та на ділянках вздовж пр. Свободи. Буде змонтовано тротуарні світильники, облаштовано пониження для маломобільних осіб та встелено тактильну плитку для незрячих.

Окрім того, передбачено встановлення нових лавочок, впорядкування газонів та висадка нових дерев. Завершити усі ремонтні роботи планують до кінця листопада цього року.

Читайте також: Цьогоріч розпочнуть ремонт Личаківського парку

Заначимо, що тендер на ремонт алеї виграло ТзОВ «Трансбудторг». Це підприємство зареєстроване у Львові та займається здебільшого наданням в оренду будівельних машин. Власником компанії є Віталій Винник.

Нагадаємо, минулого року у Львові відремонтували площу біля пам'ятника Шевченку та встановили міні-макет пам’ятника зі шрифтом Брайля для незрячих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!