На проспекті Свободи відреставрують економічний факультет ЛНУ Франка

3282 0
Роботи повинні закінчити до 2020 року.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

Економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, що розташований на проспекті Свободи, 18 та вулиці Театральній, 17, відреставрують за майже 10 млн грн. Відповідний договір між ПП «Сян» та управлінням охорони історичного середовища оприлюднили на сайті електронних закупівель DoZorro.

У тендері взяла участь ще одна компанія – ТОВ «Дельтабуд», яка запропонувала на три тисячі дешевше виконати реставраційні роботи, ніж переможець. Проте в результаті торгів прийняли пропозицію ПП «Сян» – 9,65 млн грн.

Читайте також: Як виглядали корпуси Університету Франка в минулому. Фото

Відповідно до технічної документації, підрядник має, зокрема, пофарбувати фасад будівлі, укріпити цегляну поверхню стін на другому та третьому поверхах, пофарбувати карнизи та металеві грати, замінити настінні жолоби. Окрім цього, підприємство має реставрувати та відновити ручне ліпне декоративне оздоблення факультету. За договором, роботи мають виконати до 2020-го року. Гарантійний термін реставрації становить 10 років.

Додамо, що корпус будівлі економічного факультету ЛНУ з боку вулиці Театральної збудували у 1890-1892 роках, а головний фасад на проспекті Свободи є добудовою 1948-1952 років. Раніше в будівлі розміщувалася Художньо-промислова школа.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!