Київ

На реконструкції Київського зоопарку посадовці «розпиляли» 2 млн грн, – прокуратура

681 0
За висновками судової будівельно-технічної та економічної експертиз, столичному бюджету завдано збитків на понад 2 млн грн.

Посадовцям КП Житлоінвестбуд-УКБ та підряднику повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на реконструкцію Київського зоопарку. Про це повідомляє столична прокуратура.
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2017 році між директором комунального підприємства та приватним товариством був укладений договір на реконструкцію одного з об’єктів Київського зоопарку, а саме павільйону для утримання та зимового експонування приматів.
 
По завершенню робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів робіт, які були підписані, на той час, виконувачем обов’язків керівника комунального підприємства, провідним інженером з технічного нагляду за будівництвом та директором підрядної організації.
 
За висновками судової будівельно-технічної та економічної експертиз, через завищення вартості виконаних робіт столичному бюджету завдано збитків на понад 2 млн грн.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Слідство триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб. 
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!