Не тільки пам'ятник. На площі Святого Юра буде новий дитмайданчик

2315 0
Щоб почати роботи, автори проекту чекають вимог від департаменту містобудування.

Близько 30 мільйонів гривень із міського бюджету витратять на реконструкцію площі Святого Юра. Про це у коментарі tvoemisto.tv сказав голова постійної депутатської комісії з фінансів та планування бюджету Яромир Самагальський.

Також депутати надали церкві земельну ділянку на площі Святого Юра у тимчасове користування на час будівництва. Наразі департамент містобудування Львівської міської ради має затвердити умови та обмеження під час проведення робіт.

«У такому документі, до прикладу, може бути обумовлена висотність робіт, поверховість забудови або інші умови», – пояснив директор департаменту Андрій Павлів.

«Проект реконструкції площі фактично уже є, хоча юридично він іще не розроблений», – пояснив співавтор проекту Ігор Кузьмак. За його словами, для того, щоби узаконити проект, необхідно дочекатися умов та обмежень від департаменту містобудування та підлаштувати під них проект (у тому випадку, якщо будуть якісь розбіжності). Крім того, в альбом із проектом треба додати документи про надання міською радою земельної ділянки у тимчасове користування.

«Лише тоді, коли готовий проект пройде експертизу, можна буде розпочати роботи», – сказав Андрій Павлів.

Додамо, відповідно до ухвали сесії, Курія Львівської архиєпархії УГКЦ, яка отримала у тимчасове користування площу Святого Юра, має забезпечити спорудження нового дитячого майданчика, окремої відпочинкової зони та зупинки громадського транспорту.

Як повідомлялося раніше, облаштування площі Святого Юра включає і встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому. Задля будівництва монумента планується перенести проїжджу частину, а також частково вирізати сквер біля корпусів Національного університету «Львівська політехніка». Це викликало протести серед львівської громадськості.

Як заявляла раніше начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко, у минулому році на конкурс також пропонувалася ідея встановити пам’ятник ближче до входу в церкву і сквер взагалі не чіпати.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!