На реставрацію парку «Високий замок» цьогоріч виділили 2 млн гривень

1117 0
За ці кошти також відреставрують сходи на Копець Люблінської унії.
Фото: "гаряча лінія" Львова

Фото: "гаряча лінія" Львова

Цього року у Львові з бюджету розвитку виділили два мільйони гривень на реставрацію парку «Високий замок». За ці гроші, зокрема, реставрують сходи на Копець Люблінської унії. Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

Читайте також: Тріщини і зруйновані сходи. Як виглядає Високий замок сьогодні

Відповідне звернення щодо сходів на Копець написали користувачі на «гарячу лінію» Львова.

У коментарі Олександра Сладкова зазначила, що Копець потребує грунтовної реставрації і неможливо обійтися лише «ямковим» ремонтом.

«Для розробки проєкту реставрації парку, і, зокрема, кіпця цьогоріч в бюджеті розвитку передбачено 2 млн грн, що є достатньо, щоб провести всі необхідні вишукувальні і проектні роботи. Тоді зрозуміємо, скільки це все коштує і будемо робити», – пише вона.

В той же час, найбільш небезпечні місця, за її словами, убезпечать найближчим часом.

Нагадаємо, що на реставрацію кіпця минулоріч виділили 350 тисяч гривень. Проєктно-кошторисну документацію мали виготовити ще у 2021 році, а роботи розпочати вже у 2022.

Цей копець заклали тут ще понад сто років тому. Так як це штучна споруда, то він «розлазиться», є тріщини і погано сходить вода, зазначала у коментарі Tvoemisto.tv Олександра Сладкова.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!