На території колишнього заводу в Рясному хочуть звести багатоквартирний будинок

7785 0
На дахах будинку хочуть облаштувати загальні зелені тераси.
Візуалізація: TRDZ

Візуалізація: TRDZ

В Рясному на вул. Брюховицькій, 35 планують звести будівлю змішаного використання з житловими квартирами на верхніх поверхах, підземною автостоянкою і розміщенням у перших поверхах об’єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення. 4 жовтня це питання обговорили на архітектурно-містобудівній раді і погодили містобудівний розрахунок проєкту. 

Об’єкт розташований у зоні центру обслуговування і комерційної діяльності. В зоні Г-2 допустимим видом забудови є квартири на верхніх поверхах. Це є земельна ділянка площею 0,54 га на колишній території Львівського фанерного заводу. 

Концепція полягає в тому, щоб розмістити житловий будинок з приміщенням культурно-ділової активності таким чином, щоб створити закритий внутрішній двір для мешканців. На дахах хочуть облаштувати загальні зелені тераси. 

Передбачили 105 квартир та підземний паркінг на 121 місце з укриттям. Будівля є каскадної структури, з боку вулиці Брюховицької буде 8 поверхів. Площа забудови складає 2,171 кв.м., що є 40% від загальної. Поверховість 5-8 поверхів. На першому поверсі розмістять лише громадські приміщення. 

Головного архітектора Львова Антона Коломєйцева турбує недостатній відсоток громадської забудовий, якої у зоні Г-2 має бути 40%. Представник компанії забудовника не зміг відповісти щодо відсотка приміщень з громадською функцією.

«Це не означає, що ця ділянка не може бути використаною для забудови. Однак є ці зауважння та рекомендації, до яких забудовник мусить прислухатись, щоб на наступних етапах проєкт відповідав всім нашим уявленням про комфортну забудову», – зазначив він.

Читайте також: 32 роки зі Львовом. Атмосферні фото Рясного

Нагадаємо, що у мікрорайоні Рясне планують збудувати багатофункційну будівлю з наземним і підземним паркінгами. Йдеться про реконструкцію незавершеного будівництва, що розташоване на вул. Шевченка, 313. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!