На що впливатимуть львів’яни у новому парламенті?

3118 0
27 комітетів у новообраному парламенті України сформовано. Минулого тижня відбувся відповідний розподіл посад серед народних депутатів – обрано голів, заступників і секретарів комітетів. Зазначимо, саме тут, у комітетах, обговорюватимуть більшість законопроектів перед тим, як винести їх на розгляд сесії. Чи впливатимуть львів’ян на цей процес? Чи увійшли вони до керівництва комітетів – дізнавалось Tvoemisto.tv.

Загалом, чимало львів’ян є членами різних парламентських комітетів, проте в керівництві їх не так уже й багато. Наприклад, серед голів, їх заступників чи секретарів комітетів: з питань аграрної політики та земельних відносин, з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, з питань бюджету та інших – їх немає взагалі.

Пропонуємо вам перелік львів’ян на керівних посадах у профільних комітетах Верховної Ради VIII скликання:

1. Єднак Остап Володимирович, обраний у ВРУ за списком «Самопомочі», став секретарем Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Народився 21 листопада 1980 р., освіта вища, на момент обрання – директор, ТОВ «Інтервудкоммерц», безпартійний, проживає в місті Броди Львівської області.

2. Матківський Богдан Миронович, обраний по округу №121, Львівська область. Член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» – секретар Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

Народився 14 лютого 1980 р., на момент обрання: освіта вища, генеральний директор, ТОВ «ЗЕТ-Автор», безпартійний, проживає в місті Дрогобич Львівської області.

3. Добродомов Дмитро Євгенович, обраний по виборчому округу №115, Львівська область, член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» – секретар комітету верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції.

Народився 13 січня 1977 р., на момент обрання: освіта вища, генеральний директор ТОВ ТРК «МІСТ ТБ», безпартійний, проживає в місті Львові.

4. Гопко Ганна Миколаївна, обрана за списком «Самопомочі» – голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

Народилася 4 березня 1982 р., на момент обрання: освіта вища, тимчасово не працювала, безпартійнa, проживає в селі Підгірне Пустомитівського району Львівської області.

5. Подоляк Ірина Ігорівна, обрана по виборчому округу №116, Львівська область, член депутатської фракції Політичної партії «Об'єднання «самопоміч» – перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

Народилась 2 травня 1967 р., на момент обрання: освіта вища, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Львівської міськради, безпартійнa, проживає в місті Львові.

6. Гриневич Лілія Михайлівна, обрана а списком політичної партії «Народний фронт» – голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Народилась 13 травня 1965 р., на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

7. Скрипник Олексій Олексійович, обраний за списком політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Народився 8 березня 1964р., на момент обрання: освіта вища, генеральний директор ТзОВ «Елекс»,

безпартійний, проживає в селі Наварія Пустомитівського району Львівської області.

8. Мусій Олег Степанович, обраний по виборчому округу №124, Львівська область, член депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка" – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.

Народився 12 травня 1965р., на момент обрання: освіта вища, Міністр охорони здоров’я України, безпартійний.

Читайте також: Чи є львів'яни у новому кабміні? Хто є хто

9. Кіраль Сергій Іванович, обраний за списком «Самопомочі» – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва.

Народився 21 березня 1975р., на момент обрання: освіта вища, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міськради, член партії «Самопоміч», проживає в місті Львові.

10. Хміль Михайло Михайлович, обраний за списком політична партія «Народний фронт» – секретар Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва.

Народився 11 травня 1973 р., на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, член «Народного фронту», проживає в місті Львові.

11. Величкович Микола Романович, обраний за списком партії «Народний фронт» – перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту.

Народився 18 листопада 1972 р., на момент обрання: освіта вища, заступник Міністра внутрішніх справ України, безпартійний, проживає в місті Львові.

12. Шухевич Юрій-Богдан Романович, обраний за списком Радикальної Партії Олега Ляшка – заступник голови Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та інвалідів.

Народився 28 березня 1933 р., на момент обрання: освіта загальна середня, тимчасово не працює,

безпартійний, проживає в місті Львові.

13. Васюник Ігор Васильович, обраний за списком партії «Народний фронт» – перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Народився 1 серпня 1969 р., на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, член Політичної партії "Народний фронт", проживає в місті Львові.

14. Дубневич Ярослав Васильович, обраний по округу №120, Львівська область, член депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка" – голова Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

Народився 7 серпня 1969 р., на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Львові.

15. Лаврик Олег Васильович, обраний за списком політичною партія «Об'єднання «Самопоміч» – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності.

Народився 20 квітня 1973 р., на момент обрання: освіта вища, голова ради ПАТ "Південьзахіделектромережбуд", член Політичної партії "Об’єднання "Самопоміч", проживає в місті Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!