На скільки і коли подорожчають залізничні квитки

1891 0
Ціни на залізничні квитки не змінювали з 2014 року.
Фото: expres.ua

Фото: expres.ua

Цього року Укрзалізниця двічі підвищуватиме вартість квитків. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова. 

«Ми плануємо і вже звернулися до Міністерства інфраструктури щодо індексації пасажирських тарифів у другому та у третьому або четвертому кварталі цього року», – сказав Євген Кравцов. 

Читайте також: Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків на більшість регіональних поїздів. Перелік

За словами керівника підприємства, тарифи на пасажирські перевезення залізничним транспортом планують індексувати двічі на 10-12% упродовж року. Найімовірніше це відбудеться наприкінці літа та наприкінці року. 

«Хочу зазначити, що ми не змінювали розмір пасажирських тарифів вже три роки поспіль на залізниці, і це призвело до того, що на сьогодні в нас вже на багатьох напрямках є серйозний дисбаланс між вартістю пасажирських перевезень залізницею та, наприклад, автобусним транспортом, котрий апріорі має бути дешевшим», – наголосив Євген Кравцов.

Нагадаємо, Укрзалізниця анонсувала здорожчання залізничних квитків на 20%. Востаннє вартість квитків у залізничному транспорті підвищували 2014 року. Через рік у ПАТ «Укрзалізниця» знову пропонували провести переіндексацію тарифів, проте уряд не підтримав цієї пропозиції.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!