Новий мікрорайон на Стрийській. Виконком погодив будівництво

7377 0
Будувати багатофункцій комплекс буде ТЗОВ «Міська околиця».

На вулиці Стрийській,129 у Львові планують збудувати багатофункційний комплекс з приміщеннями громадського призначення, житловими одиницями у верхніх поверхах, підземною автостоянкою, дитячим дошкільним закладом, трансформаторною підстанцією та даховою котельнею. Відповідне рішення затвердили під час засідання виконавчого комітету ЛМР в п'ятницю, 26 травня.

Планують забудувати ділянку площею 1,15 га у зоні Г-2, що належить до Сихівського району. Забудова може займати лише 41% загальної площі території. 

«Йдеться про об'єкт, що розташований на вулиці Карла Мікльоша. Передбачено, що це міксований об'єкт, де буде 8 тисяч м2 офісних площ. Окрім того, будуть комерційні приміщення. Нежитлові площі, враховуючи великий паркінг та офісні преміщення, переважають житлові поверхні, що будуть в тильній частині ділянки. Міксованість цього комплексу надасть йому можливість жити і вдень, і вночі», – пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

При будівництві планують зберегти водойму, яку хочуть використовувати в ландшафті та збирати у неї дощову воду. Поряд облаштують відкритий майданчик. Подвір’я буде пішохідним, в ньому запроєктовані прибудинкові майданчики для майбутніх мешканців. На території комплексу передбачено також посилення соціальної інфраструктури. У межах паркінгу на 290 місць облаштують приміщення для укриття із опалюваними приміщеннями та санвузлами для довготривалого перебування людей. В межах першого поверху буде розташований дитячий заклад дошкільної освіти, площею 600 м2. Крім того, відведена окрема ділянка для облаштування дитячого майданчика. 

Будувати багатофункцій комплекс буде ТЗОВ «Міська околиця». За даними аналітичної системи YouControl, компанія належить Михайлу Наконечному та Олексію Гайді. 

Зазначимо, що детальний план території, обмеженої вулицями Стрийською, Вернадського та кільцевої дороги погодили на засіданні виконавчого комітету ще у 2018 році. Тоді, зідно з містобудівною документацією, упродовж 4-7 років тут мали побудувати житлові комплекси, декілька паркінгів, навчальні заклади та лікарню.

У грудні 2021 року на сесії депутати ЛМР погодили ухвалу, що стосувалася будівництва нового житлового комплексу. Йшлося саме про ділянку на вулиці Стрийській, неподалік іподрому та стадіону. Для цього компанії «Арена Хол» та «Лендбуд Арена» ініціюювали зміни до детального плану територій та просили дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!