На свята кількість хворих на Covid-19 на Львівщині може зрости

1172 0
Людям з ознаками ГРВІ або застуди не варто відвідувати родинні свята, щоб не наражати на небезпеку оточуючих.
Фото умовне

Фото умовне

У святковий період захворюваність на коронавірус може зрости. При цьому впродовж попереднього тижня на Львівщині провели 2 890 досліджень на Covid-19, з них 91 виявилися позитивними. Про це повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко.

Окрім того, за тиждень зареєстровано 5 летальних випадків від коронавірусу, 98 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні. 

Читайте також: «Будуть циркулювати чотири штами грипу». Де і кому вакцинуватися у Львові

«Враховуючи, що все-таки під час свят люди можуть збиратися у приміщеннях великими колективами, якщо серед них буде людина з найменшими ознаками застуди і буде виділяти вірус або коронавірусу, або грипу, то є передумови до зростання числа хворих і поширення вірусу. Таким чином, людям з ознаками ГРВІ або застуди не варто відвідувати родинні свята, щоб не наражати на небезпеку оточуючих», – зазначила Наталія Іванченко.

Додамо, що від початку пандемії на Львівщині зареєстровано 324 799 випадків захворювання на коронавірус, летальних – 6847. Вакциновані від коронавірусу в області однією дозою  1 089 293 особи, другу дозу отримали 1 030 609 осіб, першу бустерну – 182 875 осіб, другу бустерну – 10 422 мешканці Львівщини.

Нагадаємо, що водночас захворюваність на грип знижується. Зробити щеплення від коронавірусу на Львівщині можна у пунктах вакцинації, попередньо звернувшись до сімейного лікаря або ж безпосередньо до пункту вакцинації (перелік – за посиланням). В області є вакцини «Комірнаті» (доросла і дитяча), «Коронавак» та «Янссен».

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!