На Сихові хочуть звести будинок з п'ятнадцятьма поверхами і озелененням на даху

7341 0
Наразі на ділянці є 2-поверховий склад, однак незабаром планують звести будинок з трьох секцій.
Візуалізація Юрія Столярова

Візуалізація Юрія Столярова

На Сихові, на вул. Бузкова, 2, планують збудувати багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Відповідний ескіз намірів забудови та техніко-економічними показниками розглянули на архітектурно-містобудівній раді 12 грудня.

Мовиться про район вулиць Зеленої – Навроцького, ділянка є в межах детального плану території. Зараз вона відноситься до зони Ж-3. Ділянка має зручну транспортну доступність, що робить її сприятливою для житла. Першочергово тут була передбачена П-подібна житлова забудова, та запропонували інший контур забудови – менший, але зі збільшенням поверховості.

Район вже активно сформований існуючою забудовою. Наразі тут є 2-поверховий склад, однак незабаром планують звести будинок з трьох секцій. Найвища сягатиме 15 поверхів, дві інші – чотири та сім.

Фотофіксація

«Поюяснюю, чому – поруч є забудова, що складається з довгих дев’ятиповерхових будинків з внутрішніми дворами, які переходять один в одного, замикаючись саме цією ділянкою. Ця ділянка і замикає перспективу, що формується у цих дворах. Вулиця, попри супермаркет Арсен, веде в житловий масив і в найближчі роки може стати проїзною, а цей будинок замикає візуальну перспективу вулиці»– пояснив головний архітектор проєкту Юрій Столяров.

Площа ділянки становить 0,4054 га, відсоток забудови – 30%. Будинок вміщатиме 113 квартир, а у дворівневому підземному паркінгу передбачать 102 паркомісця. У проєкті планують використати озеленення на фасадах та пішохідний місток, який дасть доступ до озелененої покрівлі даху семиповерхової секції. 

Читайте також: Як забудовують південну околицю Львова та що не так

Перший поверх передбачається для комерційного використання, також є можливість облаштувати вбудований дошкільний навчальний заклад. Найближчий державний дошкільний заклад розміщений на вулиці Дністровській, але поруч є приватний дитячий садок. Неподалік є загальноосвітня школа №73. 

Зазначимо, що замовником будівництва є ТОВ «Комерційний центр «БУЗКОВИЙ». За даними аналітичної системи YouControl, власником товариства є львів'янин Зіновій Заранський.

Нагадаємо, що на вул. Навроцького, 1, хочуть збудувати новий торгово-офісно-готельний комплекс з дворівневим підземним паркінгом.

 

Наталія Вареник

Візуалізація і фото із засідання містобудівної ради

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!