На Сихові почали демонтаж самобуду московського патріархату

2648 0
Перед демонтажем проводили інвентаризацію майна і склали відповідні описи в присутності свідків під відеозапис.
Фото: Євген Бойко

Фото: Євген Бойко

На проспекті Червоної Калини, 89 у Львові почали демонтаж самобуду московського патріархату. Про це повідомив в.о. директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко. 

«Громада ПЦУ розпочала демонтаж самобуду московського патріархату на Сихові. Всі, як кажуть богослужбові правила, роботи розпочали з молитви», написав він у Фейсбуку.

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv Євген Бойко, перед демонтажем самобуду проводили інвентаризацію майна і склали відповідні описи в присутності свідків під відеозапис. 

Читайте також: Садовий повідомив, що буде з майном московського патріархату у Львові

«На прохання отця ПЦУ дерев'яні конструкції тимчасово будуть зберігатися на території одного з підприємств», – додав він.

Нагадаємо, 4 квітня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що самобуд на Сихові планують демонтувати найближчим часом. Уже прийняли першу ухвалу щодо передачі земельної ділянки Православній церкві України, яка належатиме громаді. Йдеться про самобуд на пр. Червоної Калини, 89. На початку березня на сесії депутати ЛМР погодили ухвалу про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення ділянки для будівництва на цій ділянці храму Львівсько-Сокальською єпархією. 

Конфлікт за територію на цій ділянці триває вже давно. У 90-тих роках, коли відбувся поділ і відновлення руху автокефалії, більша громада, що стала Православною церквою Київського патріархату, за собою зберегла храм. А інша громада – Українська Православна церква у єдності з Московським патріархатом не погодилася з рішенням настоятеля і збудувала поруч капличку.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній ще у вересні 2021 року освятив хрест під будівництво цього храму. Як тоді повідомляв Tvoemisto.tv настоятель храму святого рівноапостольного князя Володимира Олег Грициняк, громада судилася за землю з сусідньою громадою Московського патріархату. Це тривало ще з 90-х років. Після візиту Блаженнійшого мали налагоджувати діалог із містом.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!