На Сихові пропонують продовжити тролейбусну лінію до вулиці Вернадського

5098 0
У Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті».
Фото умовне

Фото умовне

У Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». Він, зокрема, передбачає влаштування тролейбусної лінії 24 маршруту на ділянці від вул. Михайла Драгана до вул. Вернадського.

Тролейбусну лініють планують продовжити на ділянці 0,67 км. Зокрема, є пропозиція щодо влаштування тролейбусної лінії на ділянці від пр. Івана Павла ІІ вул. Сихівської та лівим поворотом з пр. Червоної Калини на вул. Сихівську. Планують облаштувати ділянку довжиною 2,9 км.

У проєкті також йдеться про облаштування одностороннього руху по вул. Драгана та одностороннього руху для вантажівок на виїзд з міста по вул. Скрипника. По вул. Драгана також пропонують замінити «лежачі поліцейські» на підвищення в місцях пішохідних переходів.

Згідно з проєктом, на Сихові пропонують облаштувати комплексну суцільно-наскрізна велосипедну інфраструктуру Сихівського району Львова. Йдеться про поєднання усіх вище зазначених концепцій в єдину інфраструктуру з врахуванням міжквартальних територій.

Читайте також: На якому етапі реконструкція вулиць Шевченка і Пилипа Орлика та коли їх завершать

Пропонують також облаштувати смугу для руху громадського транспорту в лівій смузі в напрямку до центру на ділянці вул. Стуса від зупинки «Академія Мистецтв» до зупинки «Стадіон Україна». На цій ж ділянці в правій смузі при русі від центру хочуть облаштувати місця для паркування.

Нагадаємо, що проєкт також передбачає зміну планування транспортного вузла та пов'язаних із ним перехресть заїзду на проспект Червоної Калини із вулиці Хуторівка.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!